News
Register
zo okt 20, 2019

We zijn blij! Geert-Jan Mulder is sinds kort toetsenist bij Moonradio. De 40-jarige Geert-Jan voegt met zijn sounds veel toe aan het Moonradio geluid.

“Sinds mijn jongere jaren ben ik een groot liefhebber van muziek van diverse genres. Ik haal mijn inspiratie dan ook uit uiteenlopende bands. Van het stevige Faith No More tot een band als Daft Punk. Van de progressieve rock van Marillion tot Radiohead. Van dEUS tot Snow Patrol en van Mumford And Sons tot Eels. Om maar wat te noemen. Ik ga dan ook geregeld naar concerten en festivals. Ik vind het erg tof om nieuwe bands te ontdekken en zelf inspiratie op te doen”.

“Ik ben in mijn twintiger jaren lange tijd actief geweest in een ska-reggae band, waarna het voor mij een periode heeft stilgelegen i.v.m. gezinsverplichtingen. Met de komst van iPads en laptops in combinatie met een simpel midi-keyboard werd het wel heel gemakkelijk om geweldige sounds te creëren en raakte ik weer geïnspireerd. De afgelopen jaren heb ik dan ook in een reggae-funk-jazz band gespeeld en daarnaast nog wat andere projecten gedaan van uiteenlopende genres”.

Sounds

Geert-Jan is een groot liefhebber van klassieke sounds als de Hammond, Rhodes en Wurlizer, maar houd zeker ook van vette synthesizer sounds. “Ik gebruik daarom een Hammond sk1 voor de klassieke sounds in combinatie met een laptop waar ik meer synth-sounds uit kan halen. Ik denk hiermee een geweldige toevoeging te kunnen geven aan het nu al lekkere Moonradio geluid”.

 

Moonradio is een zeskoppige indie-pop-band. De bandleden wonen allemaal in een ander deel van Nederland en samen maakt de band eigen nummers met een herkenbare sound, geïnspireerd door het leven zelf.  Hun laatste EP Peace loopt over van diversiteit, energie en soms ingetogen emotie.