News
Register
zo okt 20, 2019

We zijn blij! Geert-Jan Mulder is sinds kort toetsenist bij Moonradio. De 40-jarige Geert-Jan voegt met zijn sounds veel toe aan het Moonradio geluid.

“Sinds mijn jongere jaren ben ik een groot liefhebber van muziek van diverse genres. Ik haal mijn inspiratie dan ook uit uiteenlopende bands. Van het stevige Faith No More tot een band als Daft Punk. Van de progressieve rock van Marillion tot Radiohead. Van dEUS tot Snow Patrol en van Mumford And Sons tot Eels. Om maar wat te noemen. Ik ga dan ook geregeld naar concerten en festivals. Ik vind het erg tof om nieuwe bands te ontdekken en zelf inspiratie op te doen”.

“Ik ben in mijn twintiger jaren lange tijd actief geweest in een ska-reggae band, waarna het voor mij een periode heeft stilgelegen i.v.m. gezinsverplichtingen. Met de komst van iPads en laptops in combinatie met een simpel midi-keyboard werd het wel heel gemakkelijk om geweldige sounds te creëren en raakte ik weer geïnspireerd. De afgelopen jaren heb ik dan ook in een reggae-funk-jazz band gespeeld en daarnaast nog wat andere projecten gedaan van uiteenlopende genres”.

Sounds

Geert-Jan is een groot liefhebber van klassieke sounds als de Hammond, Rhodes en Wurlizer, maar houd zeker ook van vette synthesizer sounds. “Ik gebruik daarom een Hammond sk1 voor de klassieke sounds in combinatie met een laptop waar ik meer synth-sounds uit kan halen. Ik denk hiermee een geweldige toevoeging te kunnen geven aan het nu al lekkere Moonradio geluid”.

 

Moonradio is een zeskoppige indie-pop-band. De bandleden wonen allemaal in een ander deel van Nederland en samen maakt de band eigen nummers met een herkenbare sound, geïnspireerd door het leven zelf.  Hun laatste EP Peace loopt over van diversiteit, energie en soms ingetogen emotie.

Nieuwe EP van Moonradio Er is een half jaar hard gewerkt aan ‘Peace’, de nieuwste EP van de heren van Moonradio. De rockers from out of space komen met een zeven nieuwe liedjes over het mysterie van hoop, liefde, verwondering en alles wat dat in de weg staat. In zeven heel verschillende composities komen bovenstaande thema’s naar voren. De liedjes zijn autobiografisch. Alles wat het leven de afgelopen jaren is geweest voor de mannen, is letterlijk en figuurlijk verwerkt in Peace. De band werkt sinds 2016 samen met Jay-P (Jan Peter Beijersbergen) die de EP ook produceerde in samenwerking met de mannen. Van verstilt en ingetogen tot hypnotiserend en energiek. Bestellen doe je via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en begin 2018 via bol.com en Spotify.

In juli werd Moonradio geïnterviewd door het blad Bandcoach. Naast een fotosessie en bandcoaching werd er een artikel geschreven dat in het sept/aug nummer is geplaatst.

"De band Moonradio speelt heerlijke rocknummers vol passie, speelsheid, melodie en met een vleugje muzikaliteit die doet denken aan de voorbijgegane gloriedagen van de jaren zeventig". Bandcoach Magazine aug/sept. 2012


On the 16th of August Moonradio performed at Flavorfestival. Since The Violet Burning played there too and Moonradio covered Berlin Kitty few years ago they asked Michael Pritzl - founding father of TVB - to perform the song with them. Both Pritzl and Moonradio enjoyed that moment! And so did the audience! Moonradio thanks TVB!